Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
SK Wigör

Välkommen till SK Wigör 2020
Välkommen till SK Wigör och vår nya hemsida. 
Kika gärna in på respektive lags sida för mer info. 

Vi tränar till största del på Odensala IP mellan maj-september.

Vi ses på IP!

Fotbollshälsningar!
Styrelsen
Fotbollsskolan 2021
2020-12-29 08:57
I år har vi glädjen att erbjuda fotbollsskola för barn födda 2016-2015 (Flickor även födda 2014). 

Vilken dag och tid det blir återkommer vi med när vi planerat träningsschemat. 

Fotbollsskolan är en gång i veckan från maj-september med uppehåll under sommarlovet. 

Vill du som förälder vara med som tränare, hjälptränare eller ledare kan du kontakta Jossan som är ansvarig för fotbollsskolan på jardenas_18@hotmail.com
Året som gått
2020-12-29 08:55

Året 2020 har varit speciellt på så många sätt. Fotbollsåret 2020 blev minst sagt som inget annat för våra äldre lag då vårsäsongens matcher sköts upp, ställdes in och man inte fick resa utanför länet. 

Under sommar startade så matcherna igång. Tyvärr placerade sig alla våra seniorlag på den nedre halvan i serierna men vi önskar dem lycka till inför 2021 och hoppas på att få in lite fler och nya spelare. 


Våra ungdomslag fick också förhålla sig till inställda matcher, enkelserie och matcher som endast räknades som träningsmatcher. 

Men man fick träna fotboll. Och träffa kompisar på Odensala IP. 


För visst är det så att matcher är roligt men fotboll är så mycket mer än så. Det är att få lyckas med den där passningen, finta en motståndare, äntligen få till ett klockrent skott. Fotboll är att lyckas och utvecklas både individuellt och i grupp. Att skratta tillsammans, fira tillsammans och känna att man gjort sitt bästa när man åker hem från en träning eller match. 


Under året har vårt klubbhus fått sig en rejäl ansiktslyftning med ny färg och belysning. Vi har investerat i nya mål för att ge våra barn en bättre spelarutbildning (möjligheter att lyckas) och följa de nya nationella riktlinjerna. Kommunen har grävt ner ett nytt bevattningssystem för 11mot11-planen och jobbet ska vara klart till våren. 


År 2020 bestod av flera positiva saker också. Vi använder oss numera av SportAdmin för både hemsida, medlemsregister och kommunikation. Det har underlättat för många och vi ser fram emot att lagen själva kan lägga upp information på hemsidan. 

Appen ”Min Fotboll” blev populär då man via den kunde filma lagets matcher då publik ej fick närvara. Vi hoppas att flera fortsätter med detta även under 2021 då fler får tillgänglighet att se matcherna, vi ökar engagemanget kring våra lag och framförallt så kan spelarna titta i efterhand som ytterligare en del i spelarutbildningen. 


Ett stort tack till alla våra tränare och ledare som bidrar med sitt engagemang, tid och fotbollskunnande för att barn och ungdomar ska kunna spela fotboll i SK Wigör. Tack till er föräldrar som skjutsar till IP, fixar i kafeterian och hjälper till på andra sätt. Tack till er andra som stöttar och sponsrar föreningen, till er som hejar och peppar!


Wi gör tillsammans 


Vi ses på fotbollsplanen 2021


Josefine Jardenäs

Ordförande samt tränare P-13

F05-07 söker spelare
2020-12-17 20:44
Vårt äldsta flicklag vill bli flera. De ska spela 11 mot 11 till våren och behöver fylla på i sin trupp.

Hjälp oss att sprida information. Annonsen finns att dela via vår officiella facebookgrupp.

Tack för hjälpen!
Fotbollens spela, lek och lär
2020-09-09 07:09

Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för. Barnfotboll definieras som all fotboll till och med 12 år och ungdomsfotboll som all fotboll mellan 13 och 19 år. Syftet med FSLL är att alla fotbollsföreningar ska ha en gemensam tanke med sin verksamhet – en tanke som utgår från fem riktlinjer, vilka förmedlas hemsidan och via utbildningar.  

För att riktlinjerna ska genomsyra all barn- och ungdomsfotboll behöver ledare, föräldrar och andra som är involverad i verksamheten, ha god kännedom om FSLL. Det är viktigt att alla är medvetna om att de har stor påverkan på spelarna och att deras roll har betydelse i arbetet med att skapa en god fotbollsmiljö.

SK Wigör har en egen spelarutbildningsplan som under 2021 kommer att revideras, vill du vara med så ta kontakt med Jossan. 

Vi kommer även satsa på att utbilda ledare och föräldrar inom FSLL för att på så sätt öka kunskapen inom föreningen och på sikt ge barnen en bättre fotbollsmiljö.

Vill du veta mer om Fotbollens spela, lek och lär så finns information på: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/tranarutbildning/fsll/riktlinjer/
Obligatoriskt registerutdrag
2020-09-05 15:12
Från och med januari 2020 är det obligatoriskt för de som tränar barn och ungdomar att ha ett registerutdrag från Polisens belastningsregister. Detta är någon som samtliga Specialidrottsförbund (Svenska Fotbollförbundet) kommit överrens om med Riksidrottsförbundet (RF).
Detta är en del av satsningen kring Trygg idrott samt ett sätt att framhålla barnens rättigheter då barnkonventionen blivit lag i Sverige.

SK Wigör jobbar med Trygg Idrott och ser det som mycket viktigt att alla ledare lämnar in ett registerutdrag. Dessa finns att ladda hem nedan.


Ni kan visa upp det eller maila en pdf-fil med dokumentet till Ann, wigor.ekonomi@gmail.com

Framöver kommer alla nya tränare/ledare att få lämna in intyg när de börjar sitt engagemang men i år behöver alla lämna in. När intyget är registrerat i SportAdmin görs en anteckning och man behöver ej ett nytt intyg varje år.

Vid frågor kontakta Jossan
Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra lag
Dam, 06/01 17:31 
F06/07 , 17/12 20:45 
P13, 21/11 20:31 
P10, 27/10 08:26 
 
FACEBOOK
Våra sponsorer
HYR VARMFÖRRÅD