SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SK Wigör

SK Wigör

Välkommen till SK Wigör!

 

Vill ditt barn börja spela fotboll hos oss tar du enklast kontakt med respektive lags tränare eller lagledare vars kontaktuppgifter du hittar under respektive lag.
Du kan även klicka på "Bli medlem" i bannern.
(just nu är den lite konstig men fyll i först mail och sedan barnets personnummer så kommer du in i systemet)

Upplever du problem eller svårigheter så tveka inte att höra av dig på skwigor.kontakt@gmail.com

 

Ytterligare information om föreningen finns att hitta här på hemsidan eller på instagram och Facebook. 

 

 
 
Avslutningsvecka på Odensala IP
2021-08-27 09:59

Vi kommer under vecka 39 ha "avslutningsvecka" på Odensala IP vilket för de flesta lagen betyder att säsongen tar slut. 

 

Avslutningsveckan innebär att lagen har olika typer av happenings så som föräldramatch, femkamp mm under sina träningstillfällen och en egen avslutning. Våra yngre lag har medaljutdelning i samband med dessa dagar. 

 

Varje lag informerar om vad som gäller för just dem. 

Den här veckan kan det också bli lite extra trångt på parkeringen så ha förståelse för varandra och kom till IP med ett glatt humör

Lättade restriktioner
2021-08-27 09:49

Äntligen är publiken välkommen tillbaka till IP!

 

Det har varit härligt att se så många föräldrar och syskon på plats till våra fotbollsspelare och att åter igen få höra hejar-rop från sidan av planen. Vi hoppas att ni alla känner er bekväma med att komma till IP och kafeterian.

 

Samtidigt är vi kvar i pandemi och vi vidhåller fortfarande att ingen med förkylningssymptom ska vara på IP oavsett om man är ledare, spelare eller förälder. Handsprit finns i kafeterian för den som vill nyttja och vi har handikapptoaletten öppen till vardags för möjlighet till handtvätt och toalettbesök. 

 

Precis som tidigare är det föräldrarna i lagen som hjälper till med städningen av omklädningsrum och klubbhusets olika utrymmen. Städningen sker två gånger i veckan enligt rullande schema (finns uppsatt i kafeterian och lagledarna påminner). De lag som nyttjat omklädningsrummen har även ansvar att se över så att det är snyggt och fräscht när man lämnar.

 

Eget ansvar och vad man själv känner sin bekväm med är det som är föreningens tanke. Munskydd och plasthandskar finns till förfogande för de som bemannar kafetrian och trots regniga kvällar fortsätter vi med att ha serveringen "i dörren" och så få personer inne som möjligt.

 

Väl mött på IP!

Förtydligande kring kostnader och avgifter
2021-04-25 21:15

Styrelsen har fått till sig vissa frågor kring de medlems- och spelaravgifter som beslutades om på årsmötet och vi vill med det här förtydliga varför vi gjort de olika förändringarna och höjningen.

 

Styrelsen föreslog för årsmötet, som godkände, att avgiften för att vara medlem i SK Wigör ska vara 300kr. Då kan man vara spelare, förälder, mor- eller farföräldrar eller andra som vill stötta föreningen. Precis som i andra föreningar betalar man medlemsavgiften varje år.

 

Årsmötet beslutade även att godkänna förslaget om införande av en spelaravgift som varje person som spelar fotboll i SK Wigör betalar årsvis. För 2021 är den avgiften på 950kr för alla födda 2013 eller tidigare. De barn som är födda 2014-2016 betalar 500kr.

 

Styrelsens uppdrag är att ha balans i föreningens ekonomi och se till så att intäkter och utgifter går jämnt upp. De intäkter vi i SK Wigör har är medlems- och spelaravgifter, kafeteriaförsäljning samt bidrag från kommun och LOK-stöd (aktivitetsstöd).

Som förening har vi en del löpande utgifter som man inte alltid tänker på. Vi äger vårt klubbhus och har ansvar för skötseln och löpande underhåll, vi betalar planhyra vid både träning och match och sedan tillkommer domarkostnader och avgifter för serieanmälan. Föreningen står för allt material så som bollar, västar och koner men även matchställ och sjukvårdsmaterial.

Det finns även vissa administrativa avgifter som samt utbildningskostnader (för lagens tränare). En kostnad vi velat undvika är att köpa in tjänsten för kassör med bokföringsansvar men valberedningen hittade ingen som ville ta på sig den uppgiften i år så då blev det lösningen. Föreningens önskan är även att hitta sponsorer som kan bidra på olika sätt.

 

Föreningens förhoppning är att ha en så låg avgift vi kan men samtidigt en stabil ekonomi. Vi har inför i år valt att ta bort familjemedlemskapet vilket vi förstår påverkar en del familjer. Vi har därför även kollat med RF-SISU där man kan söka ekonomisk stöttning för enskilda spelare. Detta gör föreningen i samråd med berörd familj.

Ta kontakt med Jossan eller Marianne för att vi ska kunna hjälpa till.

 

SK Wigör är otroligt tacksamma för alla de föräldrar som lägger ner ovärderlig tid som tränare och lagledare för våra barn och ungdomar. Våra ledare är ej arvoderade utan betalar istället halv spelaravgift för samtliga aktiva barn i föreningen.

 

Fixar helgen på IP
2021-04-25 18:36

Vilken helg vi har haft på Odensala IP!

 

Styrelsen vill tacka alla föräldrar, ledare och spelare som har varit på plats under vår Corona-anpassade fixarhelg. 
Det har röjts runt våra fotbollsplaner då de ytorna är föreningens ansvar medan kommunen ansvarar för planerna (klippning, kritning, vattning). 

Vi har tillsammans lyckats fylla en hel container med löv, gräs, grenar och skräp vilket gör att IP nu är

redo för säsongen!

 

Restriktioner pga Covid-19
2021-04-11 16:24

Vi förhåller oss till Sigtuna kommuns och Upplands fotbollförbunds restriktioner och uppdaterar därefter våra egna riktlinjer.

 

För tillfället närvarande gäller att man per 5mot5-plan eller 7mot7-plan får vara 25 personer på och runt planen (spelare, tränare, domare och föräldrar räknas). För 11mot11-planen gäller 25 personer per planhalva.

 

För flera av föreningens lag betyder det att de inte har plats runt planen för föräldrar utan bara för de som hjälper till med träningen och är på planen.

 

Vår önskan är att man:

  • endast kommer en förälder per barn till IP
  • om möjligt lämnar syskon hemma
  • tar eget ansvar och håller avstånd till andra
  • ej kommer till IP om man känner av några sjukdomssymptom, varken spelare eller förälder
  • ej står runt fotbollsplanerna utan hellre nära klubbhuset alt sitter kvar i bilen
  • om man lämnar IP så meddelar man tränarna/barnet och lämnar en lapp med telefonnummer vid barnets vattenflaska/kläder eller i strumpan
  • om ditt barn behöver dig som förälder nära så byter du om och hjälper till på träningen.

Omklädningsrummen kommer fortsätta att vara stängda fram till minst 17 maj. En toalett finns tillgänglig vid behov.

 

Kafeterian kommer hålla öppet under träningskvällar och där finns möjlighet att köpa kaffe, fika, dricka, glass samt korv och toast. Endast en person i taget i kafeterian tillåts förutom de som bemannar kafeterian. Endast swishbetalning. 

Ladda ner Medlemsappen
Ladda ner Ledarappen
Nyheter från våra lag
 
FACEBOOK
Våra sponsorer
HYR VARMFÖRRÅD